Avtomati za vodo – vodni bar

Avtomati za vodo za zdravo pitje vode !

Želite tudi vi v svojem poslovnem prostoru zaposlenim in strankam ponuditi pitno vodo za odžejanje? Avtomati za vodo so najbolj elegantna rešitev, s katero jim lahko zagotovite, da bo pitna voda čista in zdrava.

Kako delujejo avtomati za vodo?

Avtomati za vodo oziroma vodni bari so tehnološko izpopolnjene naprave, ki jih priključimo na dotok hladne vode iz vodovoda, torej nam ni potrebno kupovati vode v balonih oziroma v velikih plastičnih sodih ali plastenkah. To pomeni, da investirate v začetni nakup, nato pa nimate stroškov z dostavo in nakupom vode, temveč koristite vodo iz javnega vodovodnega omrežja.

Zakaj je voda iz avtomatov oziroma vodnih barov boljše kakovosti kot klasična pitna voda? Vodni bar ima vgrajen vrhunski filter za vodo, s katerim poskrbite za več kot za odstranjevanje klasične umazanije, za katero poskrbijo filtri v pipi in perlator ob izteku iz pipe. Vgrajen je namreč filter vložek, ki za prečiščevanje vode uporablja oglje in tako poskrbi za popolno mehansko čiščenje z zmogljivostjo do enega mikrona ali več. To pomeni, da je filter dejansko mikrobiološki in učinkovito odstranjuje bakterije. Seveda poskrbi tudi za večje trdne delce kot so pesek in mivka ter rja, a največja prednost filtra je prav odstranjevanje bakterij, klora in njegovih spojin (odstranijo tudi vonj po kloru, kjer je voda klorirana,), THM, nitratov, pesticidov in drugih zdravju škodljivih snovi.

Poleg skrbi za čisto vodo, pa avtomati za vodo oziroma vodni bari skrbijo tudi za različne temperature vode. Ta je lahko mrzla, vroča ali pri sobni temperaturi – torej je voda iz vodnega avtomata primerna za samostojno pitje, prav tako pa lahko z njo pripravimo mrzle napitke ali jo uporabimo za pripravo čaja ali instant kave.

Komu se priporočajo avtomati za vodo?

Avtomate oziroma vodne bare uporabljajo mnoge trgovine, prav tako pa so z njimi opremljeni zdravstveni domovi ter ambulante, kozmetični saloni in številni drugi poslovni ter javni prostori, kjer se vsak dan zadržuje večje število strank, ki se želijo med čakanjem na storitev odžejati. Priporočljivi so tudi za prostore s pisarnami, kjer si zaposleni radi sami pripravijo napitke, še posebej v primeru, če jim ni na voljo čajna kuhinja, ali pa se ve, da je voda na področju slabše kakovosti – sicer pa avtomati za vodo učinkovito prečistijo tudi vodo, za katero smo sicer mnenja, da je neoporečna in brez težav pitna, kajti oznaka »pitna voda« žal ne pomeni, da v vodi ni nikakršnih primesi.